Akademisyenlerimizin Eldor Firması Ziyareti

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerimiz Prof. Dr. Deniz Türsel Eliiyi, Doç. Dr. Deniz Kılınç, Dr. Öğr. Üyesi İlker Gölcük, Dr. Öğr. Üyesi Sel Özcan Tatari ve Dr. Öğr. Üyesi Pelin Yıldırım Taşer üniversite sanayi işbirliği kapsamında Eldor firmasına 11/07/2019 tarihinde ziyaret gerçekleştirmişlerdir. Eldor firmasında Chief Digital Offier (CDO) olarak görev yapan Gökhan Bingöl tarafından firma tanıtım sunumu yapılmıştır. İlk olarak İtalya’da kurulan ve dünyada beş ayrı lokasyonda faaliyet gösteren firmanın, 1991 yılında Eldor’un uluslararası genişleme stratejisi kapsamında Türkiye’de faaliyetlerine başladığından bahsedilmiştir. Birçok otomotiv firmasına hizmet vermekte olan firmanın, “akıllı fabrikalar” konsepti altında, hali hazırda yürütülen Ar-Ge faaliyetleri ile, gelecekte yapılması planlanan çalışma başlıkları hakkında bilgi verilmiştir. Ayrıca akademisyenlerimiz üretim sahasını bizzat ziyaret etme fırsatı bulmuş ve teknik personel tarafından üretim aşamaları hakkında bilgilendirilmişlerdir. Ziyaret sonucunda, üniversite-sanayi iş birliğinin etkin ve etkili bir modelinin birlikte oluşturulması hususunda ilk adımlar atılmış, ortak çalışma yapılabilecek proje ve faaliyet alanları planlanmıştır.